COVIDINFO

 

 

Op deze pagina vind je een antwoord op de meest voorkomende vragen rond de coronamaatregelen.
Wanneer de regering de maatregelen bijstuurt, wordt deze pagina geüpdatet.

Wat zijn de huidige coronamaatregelen?
Hoe raak ik aan mijn COVID SAFE CERTIFICAAT?
Wanneer moet ik naar het stadion komen? 
Kan ik komen eten voor de match? 
Kan ik op de plaats van mijn abonnement zitten?
Kan ik dagtickets kopen?
Hoe kan ik drank aankopen?
Hoe kan ik mijn drankkaart opladen?

 

Wat zijn de huidige coronamaatregelen?

Vanaf vrijdag 18 februari 2022 schakelt de coronabarometer over van code rood naar code oranje. Hierdoor veranderen heel wat COVID-maatregelen, maar zowel je Covid Safe Ticket als je identiteitskaart blijven nodig om het stadion te kunnen betreden!

Een mondmasker is niet langer verplicht en er mag opnieuw gegeten en gedronken worden in het stadion. Het sluitingsuur komt te vervallen. 

top

Hoe raak ik aan mijn COVID SAFE CERTIFICAAT?

Het COVID-CERTIFICAAT is essentieel om de match te mogen bijwonen. Dit certificaat krijg je als je reeds volledig gevaccineerd bent (en dit minimum 2 weken geleden is, of 4 indien je het Johnson-vaccin hebt gekregen) of indien je een PCR-test laat afnemen in een officieel testcentrum. Dit doe je ten vroegste 48u voor de match. Na 24u heb je jouw resultaat. Het heeft geen zin zonder certificaat af te zakken, want de toegang zal helaas geweigerd worden. Via onderstaande flowchart kan je snel zien of je een wedstrijd op de Freethiel kan bijwonen.

In Beveren: https://www.medina.be/nl/locaties/beveren-waas/
In het Waasland: https://www.wpwaasland.be/covid-19-afnamecentrum

Tip! De overheid biedt je 2 gratis PCR-testen aan!

Je certificaat kan je als volgt tonen:

 • via Smartphone: de CovidSafeBE APP: Dit is de eenvoudigste én snelste manier van werken. We raden deze ten sterkste aan. Hierop zijn alle geldige certificaten zichtbaar met 1 simpele scan. De app kan je downloaden via www.covidsafe.be. Tevens vind je hier ook alle info over de werking en het gebruik van de app.
 • via internet:
  Je kan het certificaat afdrukken via mijngezondheid.be of myhealthviewer.be.
 • via de post:
  Je kan jouw certificaat laten opsturen. Hiervoor moet je bellen naar 078 78 78 50. Een telefonisch keuzemenu laat je toe de bestelling automatisch te doen. Je hebt er wel je rijksregisternummer voor nodig. Het certificaat wordt dan naar je officiële woonplaats verzonden.

Opmerking:
Antigeentesten en herstelcertificaten kunnen ook tot een COVID SAFE CERTIFICAAT leiden. Antigeentesten moeten wel steeds door een medisch geschoold persoon worden afgenomen. De antigeentesten die zelf afgenomen kunnen worden, ook wel zelftesten genoemd, komen niet in aanmerking voor een certificaat. Opgelet: herstelcertificaten zijn enkel geldig tot 180 dagen na de positieve test.

top

Wanneer moet ik naar het stadion komen? 

Om files tegen te gaan, wordt er gevraagd zo vroeg mogelijk naar het stadion af te zakken. Aangezien er 3 controles moeten gebeuren (identiteit + COVID SAFE CERTIFICAAT + ticket/abo-controle) kan het wel even duren voor je binnen bent. Voor het verlaten na de match zijn geen tijdsloten voorzien. Per wedstrijd worden steeds de verschillende tijdslots gecommuniceerd. 

ADVIES
PERS 1u30 voor de match
BUSINESS Presidents diner 2u30 voor de match
BUSINESS Lounge 1u00 voor de match
SKYBOXEN 2u00 voor de match
Tribune A 1u00 voor de match
Tribune B 1u00 voor de match
Tribune C 1u00 voor de match
Tribune F, G, H 1u00 voor de match
Tribune E: los ticket 2u00 voor de match
Tribune E: Abonnee 1u00 voor de match

top

Kan ik komen eten voor de match?

Jawel! U kan net zoals in het verleden een avondje voetbal combineren met lekker eten. Zowel Brasserie Themacafé als de President’s Diner gaan door! Vanaf 29 november kan u wel maximum met 6 personen aan een tafel zitten. Bent u met meer, dan is het mogelijk om op te splitsen. U kan zich voor beide diners inschrijven via deze link. Via de knop “inschrijven” komt u bovendien het menu te weten. 

top

Kan ik op de plaats van mijn abonnement zitten?

Ja! Je hoeft in de tribunes niet langer in een bubbel te zitten, een stoel tussen te laten of een rij voor en achter je leeg te laten. Dat betekent dat iedereen op de plaats van zijn abonnement kan zitten. Ook de staantribune E gaat terug open.

top

Kan ik dagtickets kopen?

Ja, dat is geen enkel probleem!

 • Je koopt bij voorkeur je ticket op voorhand aan via https://beveren.tickethour.be/ .
 • Je kan je ticket ook aan het loket aankopen vanaf drie uur voor de wedstrijd.
 • Je hebt een COVID SAFE CERTIFICAAT per ticket nodig om losse tickets te kopen.
 • De nieuwe ticketprijzen van het seizoen 2021-2022 zijn van toepassing.

top

Hoe kan ik drank aankopen?

Alle bars zijn geopend:

 • Alle bars zijn geopend.
 • Let op: In binnenruimtes mag enkel zittend drank genuttigd worden. Rond een tafel mogen bovendien maximum 6 personen plaatsnemen. We voorzien ook “fast lanes”, zodat iedereen snel drinken kan halen en dit meteen kan meenemen naar zijn of haar plaats in de tribune.
 • Businesszalen A en C worden na de wedstrijd opengesteld voor alle supporters die graag nog wat langer willen nakaarten over de wedstrijd. Opgelet! Tijdens de wedstrijd kan er niet langer in de tribune van vak A, door vak B, naar vak C (en omgekeerd) gegaan worden.

top

Hoe kan ik mijn drankkaart opladen?

Het best laad je jouw drankkaart op via de website of de Starnet-app. Zo vermijd je de files aan de oplaadpunten. Indien dit niet lukt, kan je ook nog steeds opladen aan onze oplaadpunten in het stadion. Opgelet: deze zijn cashless en je hebt dus je bankkaart nodig om op te laden! Een uur na de wedstrijd zijn deze ook gesloten.

top